Vårt årsmöte den 13 mars var förlagt till Nordiska Akvarellmuseet även i år. Skälet var att vi ville fira att det är 10 år sedan museet invigdes i juni! I vår roll av initiativtagare till museet är vi stolta över att kunna gratulera tioåringen!

Med tanke på att vi firade vårt eget tjugoårsjubileum i Skärhamn förra året tillsammans med ganska många medlemmar var det förklarligt att det bara kom en liten tapper skara i år. Tack för att ni kom!

Mötet inleddes med att Lena Eriksson, som är ansvarig för museets pedagogiska verksamhet visade oss den pågående serieutställningen med bidrag av nitton nordiska serietecknare.

Den sedvanliga genomgången av dagordningens punkter gick snabbt och smidigt och vi kunde sedan avtacka den finske styrelsemedlemmen Carolus Enckell och hälsa hans avlösare Kjell Ekström från Åland välkommen åter i styrelsen. För övrigt är styrelsen oförändrad under det kommande året. Anne Lidholt Jensen från Danmark och Eva Sandström från Sverige tackades för sina insatser i Valberedningen och till den hälsade vi nu Mona Sloth från Danmark och Lena Amstrand från Sverige välkomna. Till sist kunde vi varmt gratulera Christina Kynde som tog emot årets Winsor & Newtonpris. Mötet avslutades med att jag gjorde en blixtsnabb färd genom akvarellmåleriets historia med början i grottmåleri från 15.000-10.000 år f.Kr. och en bokillumination från 700-talet till nutida akvareller av Monica Månsson och Johan Lamm!

Utanför restaurang VATTEN där vi slutligen åt en läcker middag låg isen och naturen bjöd på en makalös solnedgång.