akvarellen 3-2020

Styrelsens Hörna
av Maj-Lis Olsson

När jag skriver dessa rader är sommaren i full gång pånsedvanligt svenskt vis. Sol och värme blandat med åska och grå himmel. Slappa stunder i skuggan och fix med måsten när vädret så tillåter. Skarpa klara färger blandat med gråtoner, spännande för en akvarellist.

Våren har inneburit flera inställda eller uppskjutna utställningar, kurser och andra målaraktiviteter. Självklart med tanke på den pågående pandemin men tråkigt och tomt när livet tvingas levas på andra sätt än de man var inställd på – men även givande när man hittar nytt och annorlunda. En aktivitet inom NAS är akvarellstafetter, målarmöten med inspiration från ett ord som lämnas över från den tidigare stafetten. För några år sedan var vi några som sammanstrålade i sydöstra Sverige, i den lilla staden Karlshamn för att måla tillsammans, nu planerar vi för en akvarellstafett 26–27 september. Denna gång har vi tillgång till lokaler precis vid havet och med gott om plats både ute och inne. Antalet deltagare är begränsat. Vill du veta mer kan du maila mig på nasmajlisolsson@gmail.com

I våras träffades ett gäng på Island för en stafett, med ordet ”profil” att inspireras från en tidigare stafett i Finland. Gänget på Island skickar nu ett ord till oss i Karlshamn, vilket det är får vi inte veta förrän vi ses.
Varmt välkommen till Blekinge!