akvarellen 2-2020

Styrelsens Hörna
av Pive Toivonen

Utställningen Nordisk Akvarell 2019 hade vernissage i november förra året. Nu när man tänker tillbaka på vernissagedagens  vimmel känner man en längtan efter den tiden då man kunde mötas tillsammans, över 100 människor i en sal som kunde stå nära varandra, skratta och kramas.

I utställningen finns det målningar av 68 konstnär varav 17 hade möjlighet att personligen vara med på vernissagen. Förutom från Finland kom konstnärer och besökare från Danmark, Island, Norge och Sverige och det var verkligen roligt.

Nordisk Akvarell fick en bra början. 2000 människor besökte utställningen i november och december. Vi hade tänkt att få många besökare också på våren när det blir varmt och vackert att resa. Men utställningen stängdes på grund av coronaviruset samtidigt med andra museer och gallerier i Finland. Målningarna hänger dock kvar i utställningen och ”tittar på varandra”.

Galleriet har publicerat bilderna på Facebook och på det sättet har de fått mera publik. Kanske öppnas utställningen igen i maj. Vem vet?
Se på Facebook: Teijon Masuuni

Det är omöjligt att planera framtiden nu. Livet har ändrats. Målningarna kan resa, tankarna kan flyga, kreativiteten kan flöda, men vi stannar hemma.