akvarellen 1-2021

Styrelsens Hörna
av Susanne Almquist

Bornholm, Bornholm, Bornholm
Du min dejlige ferieø
Bornholm, Bornholm, Bornholm
Ved den herlige Østersø…
Sang fra filmen Far til fire på Bornholm: https://www.youtube.com/watch?v=fplqfp2SQek

Sådan indleder det danske rockband TV2 alle deres koncerter. I år er vores tur i NAS til at opleve denne dejlige ø i den herlige Østersø. Der afholdes Fri Akademi fra d. 21–24 maj, hvor vi skal bo på vandrehjemmet i Svaneke. Bornholm er en perle som mange danskere og svenskere valfarter til hvert  år i deres ferier. Svaneke blev i 2013 kåret til Danmarks smukkeste købstad. Bygningskultur Danmark stod bag konkurrencen, der havde til formål at sætte fokus på de historiske bykerners kvaliteter. Svaneke er en af Bornholms bedst bevarede gamle byer på den nordøstlige del af øen og byen værner om det oprindelige miljø. Her findes et væld af gallerier, glaspusteri, keramikere samt kunsthåndværkere – nogle af dem med åbne værksteder.

En særlig hyggelig oplevelse er turen mellem havnen og torvet via det gamle “Brænderigænget”. Her ligger Glastorvet, hvor en række af de lokale kunsthåndværkere er gået sammen for at skabe et fælles miljø. Tæt ved Glastorvet findes Svanekegården – et kultursted, hvor der både er galleri og arrangementer med musik, foredrag, debat og meget andet.

En af dagene går turen til Oluf Høst museet i Gudhjem, noget jeg glæder mig meget til at opleve. Museet er indrettet i Hedvig og Oluf Høsts smukke villa. Der er tale om et kunstnerhjem med en stor samling af Oluf Høsts malerier ophængt netop der, hvor de i sin tid blev til.

Årsmøde
Den 13. juni bliver årsmødet afholdt i Humlebæk, Danmark. Vi håber at pandemien er væk, så vi kan gennemføre arrangementet. Sidste år blev det aflyst på grund af Covid-19. Programmet vil blive offentliggjort når vi nærmer os datoen og vi ved hvordan verden ser ud.

Jeg blev valgt ind i styrelsen i foråret 2020, netop som Coronaen begyndte at hærge hele verden, så endnu har jeg til gode at møde de andre styrelsesmedlemmer. Håber at det bliver muligt i 2021.