Res med NAS till Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn!
Visst känns det som att museets utställning (se nedan) till våren är som skräddarsydd för oss i NAS? Utställningen kommer att erbjuda massor av kunskap och inspiration, och nu vill vi med två resor under våren skapa förutsättningar för våra medlemmar att ta del av utställningen i gott, internordiskt sällskap! Museet har lovat att guida oss genom utställningen, och bjuder också in till intressanta föreläsningar när vi är där. Vi får disponera två av museets ateljéer, där vi kan måla under kunnig ledning av Anna Törnquist och Lena Amstrand.

Boende, kostnader och formerna för tiden i ateljén blir beroende av hur många resenärer som anmäler intresse, så vi vill gärna ha in preliminär intresseanmälan så snart som möjligt för att kunna finslipa erbjudandet till nästa nummer av akvarellen. Intresseanmälan är inte bindande men bestämmer turordningen när det är dags för definitiv anmälan. Vi hoppas på deltagare från alla de nordiska länderna!
Torsdag och måndag är resdagar med mottagning på museet torsdag em. Fredag till söndag disponerar vi ateljéerna.

14–18 mars 2024: Ateljéledning fre–sön Anna Törnquist
11–15 april 2024: Ateljéledning fre-sön Lena Amstrand

Anmäl ditt preliminära intresse till Malin Redvall, malin@redvall.se
Erbjudandet gäller medlemmar i NAS. Vill du bli medlem? Följ bara instruktionerna här i akvarellen så är du välkommen med på resan!

Nordiska Akvarellmuseet kommande utställning 11 februari – 14 april 2024
På Nordiska Akvarellmuseet betraktar man akvarellens beståndsdelar (papper, vatten och pigment) från tre perspektiv: akvarellen som tradition, akvarellen som uttryck och akvarellen som koncept. I kommande utställning våren 2024 vill museet lägga ytterligare fokus på akvarelltekniken och dess roll i samtidskonsten. Med nyfiken blick går utställningen tillbaka till själva grunden för mediet, för att undersöka vad som gör det unikt och vad det är med akvarellen som väcker både skaparlusta och förundran hos dem som ger sig hän åt den.

Våren 2024 blir en kreativ säsong på Nordiska Akvarellmuseet med en generös presentation som både belyser mediets grundförutsättningar och tillgängliggör ljusets måleriteknik för alla. Genom konstnärernas transparens, i verk och i person, delas hemligheter bakom skaparprocessen på ett pedagogiskt vis med besökarna. Utställningen är en nyfiken presentation av hur ett traditionellt medium används i samtida konst, men
också en uppmaning till alla att greppa penseln för att sätta i gång sina egna processer.