Nordisk Akvarell 2013 – Løten, Norge

Klevfos Industrimuseum (tidl. papirfabrik) dannede rammen om 163 akvareller fra Norden og Europa. Det var en stor udfordring at tilpasse de flotte, meget rå og industriprægede lokaler til et egnet sted at vise billederne, men vi synes det lykkedes overordentlig godt, og fabrikkens atmosfære giver de udstillede værker en ekstra dimension. Udstillingen kunne ses frem til 29 september 2013.

I ugen omkring åbningen mødtes omkring ca 100 deltagere til workshops, sightseeing i området, guided tur til de to store Munch-udstillinger i Norge (på Nasjonalmuseet og Munch-museet), forelæsninger, malekonkurrence, gallamiddag med underholdning samt almindeligt samvær og kontakt med andre akvarelentusiaster.

Der var flere prisuddelinger undervejs. NAS uddelte Arne Isacsson stipendiatet til Therese Szatek fra Sverige og Løten Kommune havde udset et stipendiat til følgende 4 udstillere, som hver tildeltes 3.500 NOK:

Vidar Hansen (NAS/Norge)
Malin Persson (NAS/Sverige)
Mari Ann Hakk Eve (EWS/Estland)
Paola de Miguel Sanchez (AAV/Spanien)

Om lørdagen var der åben malekonkurrence, hvor ca. 50 personer valgte at deltage ved at male et billede på stedet i løbet af dagen. Vinderen blev afsløret ved aftenens gallamiddag. Førstepræmien var et stort skrin med Rembrandt-farver til en værdi af 5.000 NOK sponseret af Christ. Engebretsen & Søn. Til anden- og trediepræmien havde NAS indkøbt fine små æsker med Rembrandt-farver og Christ. Engebretsen & Søn donerede akvarelpapir. Vindere af malekonkurrencen blev:

1 Erna de Backer, Belgien
2 Paul Robbie Graham, Frankrig
3 Lieve Moyaert, Belgien

Se flere fotos her