Den tyska akvarellistorganisationen DAG, Deutsche Aquarell Gesellschaft, gjorde ett mycket bra jobb med att organisera ECWS 2021 i Ulm. Det var inte så många som kom resande från Norden i år, men vi som var där, fick se och uppleva mycket akvarell.
Den första akvarelldemonstrationen hölls av Ingrid Buchthal. Ingrid är, förutom att vara en mycket skicklig akvarellist, en strålande pedagog. Hon gick igenom sitt material och sin teknik, från första märket på pappret till färdig målning. Allt var minutiöst förberett. Hon förmedlar sitt kunnande med stor generositet och en massa humor. Får ni chansen att delta på en demo eller workshop med Ingrid Buchthal, så ta den. Det kommer ni inte ångra. Själv har jag kanske dessutom lockats in i en ny motivvärld. Det får tiden visa.

Vernissagen på den stora europeiska utställningen var fylld till brädden. Det var en utställning med hög kvalité på akvarellerna. När jag såg den nordiska väggen, blev jag stolt över alla de vackra akvareller vi levererat! Dagen efter vernissagen arrangerade sponsorerna en ”Plein air challenge”. Utmaningen gick ut på att skildra Ulm med akvarell. Deltagarna fick ett numrerat papper på vilket vi skulle måla vår version av staden. I hela Ulm stod och satt akvarellister som kämpade med sina färger. Ett väldigt bra sätt att sprida akvarell ut till nya åskådare. Folk blir nyfikna och undrar vad det är som pågår. På kvällen, efter akvarellutmaningen, var det många nya besökare på ECWS-utställningen.n
Brochure från DAG om evenemanget finns här

Symposium website: www.ecws2021.de

NAS-medlemmer, som deltog på udstillingen/NAS-members participating in the exhibition:
Ulla Svedjerud (SE), Jessica Stuart-Beck (SE), Ylva Molitor-Gärdsell (SE), Margaretha Margo Olsson (SE), Dana Ingesson (SE), Hans Kihlén (SE), Susanna Geidemark (SE), Cécile Hansson (SE), May Hege Rygel (NO), Fritze Lundstrøm (DK), Victoria Yaroshik (FIN), Jona Bergdal (ISL), Ólöf Svava Gudmundsdottir (ISL), Rósa Traustadóttir (ISL).

Den nordiska väggen på ECWS-utställningen i Ulm. Foto: Malin Redvall