akvarellen 3-2009

Ordföraren har ordet

av Trond Einar Solberg Indsetviken

Sensommeren og høsten er vakker her nord og ikke minst inspirerende i sin fargeprakt. Man kan begynne å forberede seg til høsten hvor man virkelig kan fråtse i farger, eller ta tak i den stille tåken som kommer. Uansett er det viktig å huske ordtaket: Less is more! Men hvor kommer dette ordtaket fra... den tysk/ amerikanske arkitekten Ludwig Mies van der Rohe (modernismens far) 1886- 1969, adopterte dette uttrykket som kommer fra diktet: Andrea del Sarto, 1855 av Robert Browning, som igjen har tatt det fra Christoph Martin Wieland i 1774 som den gang skrev: at hans filosofilærer, poet og kunstkritiker Gotthold Ephraim Lessing 1729- 1791 hadde lært han: Less is often more. Dette lille eksempelet viser bare hvordan man kan videreutvikle noe som allerede er gjort eller sagt. Og gi det en ny betydning, på samme måte som vi kan la oss inspirere av ulike kunstnere, malerier og så videre.Når man arbeider med kunstuttrykk handler det hele tiden om å være på søken.

"Fri Akademi" i regi av NAS har blitt avholdt på Island i sommer og det er mange flotte akvareller som har blitt gjort som er lagt ut på www.nasforum.org.
Akvarellstafetten er nå videresendt til Sverige med nytt tema, i neste nummer av akvarellen kommer en liten reportasje fra stafetten som ble holdt i Norge.

Det begynner å nærme seg tiden for vår Jubileumsutstilling 2009 på Internett og jeg er utrolig spent på hva som kommer. Jeg gleder meg virkelig.

Årsmøte dato og sted er nå fastlagt og det blir på Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn lørdag 13 mars 2010. Sett av datoen slik at du kan komme, det er trivelig å kunne møtes.

Jeg ønsker dere på vegne av styret og meg selv en fortsatt god sensommer og nyt høsten som kommer.