akvarellen 1-2010

Ordföraren har ordet

av Trond Einar Solberg Indsetviken

Riktig godt nytt år, alle sammen. Det nye året bringer alltid forventninger og ønsker. På vegne av Nordiska Akvarellsällskapet ønsker jeg Nordiska Akvarellmuseet lykke til med jubileet. Jeg har et ønske til, blant mange ønsker...at vi som organisasjon skal klare å inspirere hverandre til å bli bedre. La oss starte med årsmøtet, det blir på Nordiska Akvarellmuseum på Skärhamn lørdag 13. mars. Det var naturlig å legge årsmøtet dit siden museet feirer 10 års jubileum og museet er initiert av NAS. Det hadde vært riktig hyggelig om så mange som mulig hadde kunnet komme dit, det hadde vært fint og møtt dere. Dette året inneholder også spennende begivenheter, ikke minst har vi Nordisk Akvarell 2010 utstilling som skal vises i Nordens hus, Reykjavik, Island i oktober. Dette er en juryert utstilling. Jeg håper at riktig mange søker slik at det blir en rik og frodig utstilling og at man kan se mangfoldet i akvarellteknikken.

Videre arbeides det med å kunne gjennomføre et Fri Akademi i Danmark og en Akvarellstafett i Sverige dette året, dette er flotte muligheter til å delta på spennende malemøter. Treffe nye mennesker som kan være nettopp den inspirasjonen du trenger. Og ikke minst oppleve forskjellene i naturen/ lyset , i det vakre Norden. Det er også mulig at det vil bli avholdt "workshops" i løpet av året. Som tidligere år vil akvarellen komme ut med fire numre og vi håper at dere finner glede og kunnskap i vårt medlemstidsskrift, som vi har all grunn til å være stolte av.

Til slutt vill jeg takk alle som har bidratt i 2009 til at vi er den organisasjonen vi er. Har dere synspunkter, ideer eller saker dere mener vi i styret bør ta tak i, send oss en e-post.