akvarellen 1-2011

Ordföraren har ordet

av Trond Einar Solberg Indsetviken

Godt nytt år, og ikke minst et helt ubrukt år. Ett år vi håper vil bringe både malerglede og lærdom. Lærdom kan man få av andre som maler, delta på kurs, lese artikler og ikke minst via alle malevideoene som er lagt ut på internet. I skrivende stund sitter jeg i mitt hus i Libanon og ser ut av vinduet på alle de vakre fargene. Turkis Middelhav, snø i fjellene. Roser som blomstrer, appelsiner på trærne og jeg går til og fra mitt malerverksted for å koke kaffe.

Utstillingen Nordisk Akvarell 2010 er over og jeg håper at de som har deltatt har fått tilbake sine verker. Neste store "in real" utstilling vil bli i Løten, Norge, 2013. Utstillingen er lagt dit fordi det er 150 års jubileum for Edvard Munchs fødsel, på Løten. Planleggingen er i gang for det går raskt til 2013. Selv om det virker lenge til. Men mange andre aktiviteter skal skje før den tid.

Jeg minner om årsmøtet som er i Helsinki- Helsingfors, Finland lørdag 9. april.

Videre er det Fri Akademi 20-22. mai, Dragør, Danmark. Akvarellstafett i Oslo, Fri Akademi på Åland 16- 23.august. Disse arrangementene er i NAS regi. Og ikke minst er det diplombilde konkurransen for W&N prisen, som du kan sende inn til. "Nye" NASforum, har blitt enklere og bedre. Du må være medlem av NAS for å kunne opprette ditt eget galleri og kunne skrive i forumet. Husk at du må logge deg inn med brukernavn og passord. Adressen er www.nasforum.org Husk å oppdatere galleriene da disse bl. a benyttes for utvelgelse til deltagelse i ECWS utstillingene.

Ikke glem å fornye ditt medlemskap i Nordiska Akvarllsällskapet for 2011, så du holder deg informert om hva som skjer i akvarellverdenen, i vår regi og ikke minst mottar medlemstidsskriftet akvarellen.

Riktig godt maleår ønsker jeg dere alle og vis dine arbeider på vårt NASforum.