akvarellen 3-2011

Ordföraren har ordet

av Trond Einar Solberg Indsetviken

Ord blir fattige når man har opplevd tragedien som rammet Norge den 22. juli 2011, det rammet oss alle i Skandinavia og i verden. Demokratiet er noe vi alle må arbeide for hver dag, demokratiet kommer ikke av seg selv uansett hvor vi bor og lever.

Det får meg til å tenke: Kan kunsten forene mennesker og bidra til demokrati? Kan vi lære av kunsten? Akkurat nå føles det som om å male er litt uvesentlig, men samtidig er det også en måte å utrykke opplevelser på, derfor blir det viktig. For meg ble verden snudd litt opp ned, jeg var i mitt andre hjemland, Libanon da Norge fikk sin terror, mange har spurt meg om det ikke er farlig å bo i Midtøsten, jeg har vært trygg der og plutselig var jeg utrygg i Norge. Livet har tatt en litt annen retning, men vi må fortsette hverdagen med dens trivialitet.

NAS har vært representert ved Brekstad Kulturfestival i Trøndelag denne sommeren, vår internasjonale kontakt, Torild Inger Børretzen representerte oss i de møtene som var.

Marianne Gross har ledet Fri akademiet i Dragør og Kjell Ekstrøm har ledet Fri Akademiet på Åland. May Hege Rygel har ledet Akvarellstafetten i Oslo og den er sendt videre til Island.
Tusen takk for vel utført arbeid til alle. Vi håper på at det skal bli mulig å arrangere Fri Akademi også i 2012. Jeg håper at alle som har deltatt på NAS arrangementer har hatt en lærerik og fin opplevelse i samkvem med andre.

NAS medlemmer har vært representert på ECWS utstillingen i Turku/Åbo, Finland på utstillingen "Sea and The Harbour" denne sommeren.

På hjemmesiden www.nordicwatercolour.org legges all offentlig informasjon om NAS.
NASforum er medlemmenes forum, her kan du legge opp ditt galleri og delta i diskusjoner eller bare se på akvareller i andres gallerier www.nasforum.org

Høsten kommer nærmere og vi står foran naturens praktfulle fargeopplevelse, la deg inspirere og mal. Del gleden ved livet i dine penselstrøk....