akvarellen 4-2016

Styrelsens hörna

av Jónína Magnúsdóttir

 

I foråret 2017 bliver NAS årsmøde samt Fri Akademi og en akvareludstilling afholdt på et særlig smukt sted i Norge: Modalen en times kørsel fra Bergen. Mine gode venner Guðbjörg og hendes mand Egill fra Island flyttede derhen for nogle år siden og driver hotel og restaurant i denne lille by. Folk kommer både kørende og sejlende dertil, for stedet ligger dybt inde i en fjord omgivet af bjerge med vandfald. De kan sidde ude på kajen, spise og bo i disse utrolige omgivelser og nyde den smukke natur.
Guðbjörg og Egill elsker kunst. Det kan man se på hotellet, hvor der hænger mange flotte kunstværker. Hvert år arrangerer de ”Islandske Kulturdage” med islandsk kunst. Et år inviterede de mig til at holde en udstilling. Min mand Gudmundur var med på rejsen tillige med et kendt islandsk band "Bogamil font", som spillede op til dans på åbningsdagen. Rejsen fra Island var et eventyr. Gudmundur havde bygget kasser rundt om alle malerierne, og bandet havde instrumenter med. En van ventede os, da vi ankom til Bergen, og selvom den var temmelig stor, så fyldte vi hele bilen op med folk, malerier og instrumenter. Da vi ankom til Modalen tog Gudbjørg og Egill (som er en god kok) godt imod os med delikatesser og gode drikkevarer.
Ferniseringen gik meget godt, mange mennesker kom til showet. Guðbjörg havde annonceret dette godt, så folk kom langvejs fra. Mine malerier blev meget vel modtaget, og jeg solgte næsten dem alle. Om aftenen blev der danset udendørs. Der kom mange islandske håndværkere, der arbejdede i Norge, mens deres koner og familier var i Island. Gudbjørg sagde til mig, at jeg måtte danse med alle disse mænd, så mine fødder var helt færdige, da jeg gik i seng om aftenen.
Kunstnerisk leder på Fri Akademi næste forår vil være Morten Gjul fra Norge. For to år siden lærte jeg Morten at kende, fordi jeg arrangerede et akvarelkursus i Island med ham som lærer. Folk var utrolig glade for ham som lærer og person. Han er meget venlig og professionel og gav meget fra sig. Min opfordring til jer, kære medlemmer af NAS, er at komme næste forår til Modalen og deltage i årsmøde og Fri Akademi samt se en flot akvareludstilling på dette dejlige sted. Jeg ser frem til at besøge den smukke perle, møde andre medlemmer af NAS og male sammen med jer.