Akvarellen 1-2010

Ledaren

av Jacqueline Stare

Kära NAS – medlemmar.
Riktigt god fortsättning på det nya året önskar jag er alla. Ni som tycker om att måla vinterväder och snö måste njuta alldeles oerhört på många håll i Norden denna vinter.

Några – jag vet inte hur många som har råkat illa ut – har fått akvarellen 4/09 med fel bladning. En maskin hade löpt amok några ögonblick. Ni som inte redan hört av er till mig, gör det så får ni omgående en tidning med alla sidor i rätt ordning.

Nytt från tryckeriet är att namn och medlemsnummer är tryckt direkt på tidningen, vilket är en stor fördel. I det här numret skriver Annika Wihl (akvarellen 1/09) om hur konstnärligt skapande har funnits i generationer i hennes släkter. Arv och miljö – det är verkligen intressant.

Vi hoppas att ni är många som tar er till vårt årsmöte den 13 mars på Nordiska Akvarellmuseet. För er som aldrig har varit där kan jag bara säga att det är roligt att besöka museet och att det ligger helt underbart vid vattnet med klippor runt omkring. Skärhamn ger mig samma magiska känsla av urtid som vad Island gör. Och till Island reser förhoppningsvis många NAS-medlemmar när vi har den jurybedömda utställningen "Nordisk Akvarell 2010" i oktober. Information i akvarellen (se sid 31) och här på nätet.

Intresset för akvarell är stort på Island och vi har JBK Ransu, som en jättefin förmedlare av kunskap om isländska akvarellmålare. Förra året var det ju också ett uppskattat seminarium och workshop där. NAS har hela tiden en liten men strid ström av nya medlemmar vilket gläder oss.

Gör gärna reklam för NAS. Vi har som sagt inget ekonomiskt stöd. Vi är verkligen snåla med våra utgifter, men akvarellen och porto är tunga utgiftsposter och vi vill gärna kunna fortsätta att ge ut tidningen i samma skala som nu. Tidningen och NASforum märks på olika sätt. Nyligen hittade t.ex. en bra stockholmsgallerist en av våra medlemmar i södra Sverige genom en artikel i tidningen, vilket resulterade i en fin akvarellutställning förra året.

Välkomna till årsmötet!