akvarellen 3-2005

Ledaren

av Jacqueline Stare

Kära Medlemmar!

Välkomna till en aktiv och spännande höst. Jag antar att många av er besökt Ivar Aroseniusutställningen i Nordiska Akvarellmuseet och Arne Isacssons retrospektiva utställning i Uddevalla! Nordiska Akvarellsällskapet har en glädjande stor och blandad medlemsskara! En del av oss är enbart väldigt intresserade av akvarellmåleri och vattenfärgskonst, andra är dessutom amatörmålare eller utövande konstnärer! Det är dock inte en konstnärlig merit av vara medlem i NAS, ingenting att skriva i en CV om man till exempel skickar in bilder till höstens jurybedömda akvarellsalong på Väsby Konsthall.

I våras hade jag flera långa samtal med Ulf Wahlberg i hans ateljé. Han har alltid målat mycket akvarell. Under tiden 15 oktober i år till 29 januari 2006 kommer han att ha en stor retrospektiv utställning på Prins Eugéns Waldemarsudde i Stockholm. Flera medlemmar har efterlyst en artikel om hur man bäst fotograferar bilder. Jonas Wahlberg, som under många år, har fotograferat sin fars verk i olika tekniker ger en del goda råd. Annonsera gärna i akvarellen! Vi är flera i styrelsen som fått samtal från medlemmar som alla talar om annonsernas stora betydelse för dem!

Vi har tyvärr ingen möjlighet att översätta all text till finska men från och med nu kommer i alla fall vår ledare att finnas översatt. Så jag vill be våra finska medlemmar att, om vi inte kan reda ut någonting ni vill tala om på svenska eller engelska, kontakta antingen Raija Wallenius (tel.+ (0)8 661 6134) eller Petri Hytönen (tel.+358 19 581 541). De ingår båda i styrelsen!