akvarellen 3-2006

Ledaren

av Jacqueline Stare, redaktör

Planera in ett besök i Ronneby den 26-27 januari 2007!

Vilken sommar det har varit i år! Antagligen har vi alla, oavsett om vi har målat eller ej, njutit av ljuvliga dagar.

 

Nu har juryarbetet börjat inför den stora utställningen Nordisk akvarell 2007 i Ronneby Kulturcentrum och planeringen för alla utställningsarrangemang startade tidigt i våras. Ni kommer att få fullständig information om programmet den 26-27 januari 2007 i akvarellen 4/06 men vi ber er redan nu börja planera för att kunna vara med om NAS Årsmöte i Ronneby med efterföljande Buffé på fredagen den 26 januari.

På lördagen den 27 januari blir det en högtidlig Invigning av utställningen, som den här gången skiljer sig från de tidigare akvarellutställningarna genom att samtidigt visa en special-inbjuden konstnär från varje nordiskt land och dessutom en utställning av ett femtiotal europeiska akvarellmålare, inbjudna genom European Confederation of Watercolour Societies (ECWS).

Alldeles extra roligt är det att vår svenske, specialinbjudne konstnär, professor Arne Isacsson, är född i Ronneby och fyller 90 år 2007! Utan en krets av hans initiativrika elever hade det inte funnits något nordiskt akvarellsällskap och inte heller det Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn! Hylla honom gärna genom att sätta in pengar på Arne Isacssons fond (se sid.35).

Alla vi, som på olika sätt arbetar med utställningen, hoppas på att få möta många NAS-medlemmar i Ronneby. Ni är verkligen välkomna!

PS Nordisk akvarell 2007 och utställningen av de nordis-ka specialinbjudna konstnärerna kommer även att visasi Kulturens Hus i Luleå och i Edsvik Konsthall i Sollentuna, nära Stockholm, under våren och sommaren 2007.